Külső Keleti Körút

Véleményeket gyűjtünk a Külső Keleti Körútról.
Az ön véleményét is várjuk: részletek

A Külső Keleti Körútról

Utolsó hozzászólások

A Külső Keleti Körútról

2008.04.06. 23:30 harzol2

Rengeteg embert kérdeztem meg az elmúlt pár napban a Külső Keleti Körúttal kapcsolatban és azt tapasztaltam, hogy sokan nem rendelkeznek elég információval a tervezett útról, nem ismerik a tervezett nyomvonalat, sőt van aki még egyáltalán nem hallott az útról.
Éppen ezért fontosnak tartom röviden összefoglalni mi is az a KKK és nagy vonalakban bemutatni annak útvonalát.

Az útról nagy vonalakban a XVIII. került szórólapját idézve:
"A XXIII. kerületi Soroksárt elkerülő körút és a XVI. kerületi Nagytarcsai út között megépítendő Külső Keleti (vagy köznapi nevén Külső Kerületi) körút a dél-pesti kerületeket (X., XVI., XVII., XVIII. és XXIII.) összekötő út."
A tervezett út a főváros pesti oldalának két legnagyobb kiterjedésű erdejét is kettészelné és csendes külvárosi lakóövezetekben is vezetne. A Halmi erdő és a Keresztúri erdő területén végig felszínen építenék meg, hasonlóan a tervezett útvonal legnagyobb részéhez. A jelenlegi tervek szerint csupán a Flór Ferenc utca és a szemeretelepi volt ipartelep között merült fel mélyvezetésű út megépítése.
A nyomvonalán végig 2x2 sávos főútvonal. A tervezett szabályozási szélesség 30-40-50 méter, a csomópontok környezetében 50-60 méterig változik. A XVIII. kerület területén 5 csomópont kialakítását tervezik, ezzel biztosítva a forgalom gyors áthaladását. A Halmi erdő területén 2 jelzőlámpás átkelési lehetőséget kíván biztosítani a XVIII. kerületi önkormányzat.
 
Az útvonal térképe:
Külső Keleti Körút

Az útvonal légifotón:


 
A témával foglalkozó egyéb weboldalak:
 
XVIII. kerületi önkormányzat oldala: http://www.keruletkorut.hu/
Zöld sorompó egyesület: http://www.korgyuru.shp.hu/
 

20 komment

Címkék: blog kkk

A bejegyzés trackback címe:

https://kkk.blog.hu/api/trackback/id/tr43414454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kétfülű 2008.04.07. 08:55:02

"Rengeteg embert kérdeztem meg az elmúlt pár napban a Külső Keleti Körúttal kapcsolatban "

Mégsem sikerült egy épkézláb nyilatkozatot betenned. Mindegyik nyilatkozó elsüti a panelfrázisokat, elegyítve demagógiával, és mit ad Isten, csupa útellenes "nyilatkozatot" -bár inkább propagandának nevezném- "sikerült" iderittyenteni.

Tami 2008.04.07. 10:19:08

Érdkes! Ez olyan, mint az autópályán szembe hajtó sofőr. Lehet nem mindenki más megy szembe a forgalommal, csak te egyedül??????

Ez az emberek véleménye. Van 1 útépítést támogató is, ha megnéznéd, de a többség ellenzi. A demagógia nem itt olvasható, hanem a sárga MesterFüzetben.

kétfülű 2008.04.07. 17:45:46

Tami

Gyere ide lakni, ahol én lakom (és még vagy több tízezer ember), és élvezd az elkerülő út hiányát.
Az hogy a bloggazda tendenciózusan és egyoldalúan gyűjtögeti az útellenes véleményeket, ezzel csak titeket vezet félre.

Nem véletlenül furtátok meg a az út megépítéséről szóló népszavazást féltetek, hogy kiderül az igazság.

mégse? 2008.04.08. 14:38:52

Kétfülü?? Közöttük elég nagy lehet az üresség... :))
Nafigyelj:kérd meg a bloggazdát, hogy jelentesse meg a véleményed névvel, fotóval, ő biztosan nem fog elzárkózni ettől! És te? :)
A népszavazást meg az alkotmánybíróság fúrta meg.. A szemetek! :)

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2008.04.08. 14:44:08

Már próbáltuk rávenni, hogy írja meg véleményét, de nem vállalta. A kapu mindenesetre most is nyitva áll.

Természetesen mások véleményét is várjuk. Akár ellene, akár mellette szól. Sőt akkor is, ha semleges és van valami javaslata, vagy bármi hozzáfűznivalója.

kétfülű 2008.04.08. 16:52:22

Továbbra is az a véleményem, hogy ez nem egy társkereső blog, a vélemény a fontoss nem a vércsoportom és egyéb ismertető jeleim.
Meg aztán utálom a házamba behajigálandó égő dolgokat, ami ismerve a másik oldalt ( a lakóssági fórumokról)egyáltalán nem kizárható.

Az alkotmánybíróságról meg megvan a véleményem (más témák kapcsán is), de ez már politika amit utálok.

kétfülű 2008.04.09. 08:35:24

Érdekesek, a bloggazda által berakott képek, egy kicsit nagyon manipuláltak. Jótékonyan lemaradt róla az a LÉNYEGES információ, hogy az út hol megy a föld alatt.
Na mindegy, az ellenzők oldala soha nem a korrektségéről volt híres, mint azt a lakossági fórumokon is volt mszerencsém +tapasztalni (már azon a néhányon amin ott voltam).

kétfülű 2008.04.09. 08:43:12

Nos aki mégis megnézi a berakott képeket az tisztán láthatja, hogy az imrei erdőt szinte nem is érinti az út. Szó nincs arról amit a bloggazda és társai vizionálnak, miszerint ökológiai katasztrófával, meg hatalmas erdőirtással járna az útépítés.
Van viszont tényleg vagy 30 család, akinek a háza közelében menne az új út. Igaz másoknak is megy a háza közelében út mióta a világ világ, és mégsem kiáltanak nemzethalált, hanem közlekednek az úton.

Tami 2008.04.09. 08:58:23

Kétfülű!

Te úgy vagy hülye ahogy vagy. Biztos nem jártál még a Kiserdőben, de igenis érinti. Igen nagy mértékben.
Nézd már meg a műholdképet!
Elárulom. Ahol nem látsz házat az zöldterület!
Attól, hogy a darugyártól nézve a vasút túloldalán nem sötétzöld a kép az még erdő. X éve mikor a műholdkép készült biztos épp kivágták a fákat, de azóta felnőtt az erdő.

Tami 2008.04.09. 09:48:49

Ráadásul nyiltan bevallottad, hogy Londonban vagy.
Hogyan is terelné el a KKK az ablakod alatti forgalmat?

Keress egy Londoni fórumot és kezd el kiabálni ott, hogy ne kelljen fizetned a belvárosba behajtásért, mert neked jogod van 130-al, autóval WC-re menni. :)

QSZ 2008.04.09. 10:08:28

Jézusom, ez szánalmas...
Csak annyit jegyeznék meg, hogy a guglimaps sok éve készült felvételeket használ, ha megnézitek például a Nemes u. - Királyhágó u. "csomópontot", ott ugye néhányszáz éve körforgalom van, mellette benzinkút és SPAR, ám a légifelvételen egyik sem látható. Az erdő ugyanígy: számos helyen irtás látható, ahol most meglett fák állnak. Szóval, Kétfülű, ha komplett idiótának akarsz tűnni, akkor folytasd csak, de nem árt, ha tudod, hogy itt többnyire azok szólnak hozzá, akik itt élnek, minden fát és bokrot ismernek. Az erdőt konkrétan kettévágja az út, felszínen.
Hja és mégvalami: jelenleg SENKI sem tudja (vagy nem mondja meg), hogy pontosan hol menne az út a föld alatt..

kétfülű 2008.04.09. 11:53:00

Tami és QSZ

Azt már mexoktam milyen modorban beszéltek, "teljesen hülye, komplett idióta...stb", de ez stílus csak titeket és az ügyeteket minősíti.
Én csak rádhagytam, hogy Londonban vagyok (mert tisztelem mások rögeszméjét), pedig valójában Honolulban süttetem a hasam és a grilcsirkét.

Az erdőről nem kívánok tovább vitázni, mert az általatok vizionált erdőírtásból egy szó sem igaz.

"jelenleg SENKI sem tudja (vagy nem mondja meg), hogy pontosan hol menne az út a föld alatt.. "

Nos a bloggazda térképéről tényleg nem derül ki, hogy bizony nagyrészt a föld alatt megy az új út. Ezért rosz az egyoldalú tájékozódás, és bűn az egyoldalú tájékoztatás amit a bloggazda csinál.

QSZ 2008.04.09. 13:24:35

Kétfülű, bár mindent megteszel érte, ez a blog mégsem rólad szól. A stílus maga az ember, tudjuk, ha végignézed a hozzászólásaid, akkor kapsz egy képet magadról.
Ritkán szólok hozzá fórumokon, mert csak érvekkel szeretek vitázni, és nem baj, ha azok tényekkel, adatokkal alá vannak támasztva. Te sem érvet, sem adatokat nem produkálsz. Az erdőírtás nem igaz, de az erdő kettévágása, s ezáltal a zöldterület csökkentése, valamint a pesti oldal legnagyobb összefüggő parkerdejének két kisebb fás területté degradálása igen, ez például tény, ami egy térképpel, műholdfelvétellel, és a tervekkel könnyedén alátámasztható.
A kéreg alatti vezetésről pedig: megkérdeztem, jeles vezetőink sem tudják hol megy az alagút, de egy biztos, az erdőben nem, csak lakott területen. De mivel még mindig csak a nyílt (félig zárt) vezetésről vannak tervek, nem tudom miről is beszélsz. És ez is tény. Ahogyan az is, hogy fizikailag képtelenség a jelenlegi zsúfolt utak érzékelhető forgalomcsökkenése a KKK megépülése után, de fizika ide, vagy oda, elhiszem, hogy csökken, ha mutat valaki nekem erre vonatkozó, hiteles adatokat. Addig te ugyanúgy a levegőbe beszélsz, mint valamennyi politikus a kerületben. Ja, és az is tény, hogy közvetlenül többszáz családot érint hátrányosan az út megépítése, csak a kerületben több mint száz családról beszélhetünk. És az is tény, hogy több mint négy és félezer ember nevével, címével vállalja tiltakozását az út ellen, és ez a szám csak nőni fog.

norma 2008.04.10. 11:50:15

Kétfülű méghogy te nem politizálsz?? A másik oldal,égő dolgok stb.
Melyik másik? Talán az út jobb v. bal oldálán élő másik?
Több figyelmet kellene fordítani a helyesírási szabályzatra.
Könyörögve kérlek benneteket, hogy ne vitázzunk vele tovább!

kétfülű 2008.04.10. 21:18:28

norma

A tények amit leírtam nem politizálás, csak a valóság bemutatása.
A másik oldal az -ha eddig nem tünt fel neked-, amelyik válogatás nélküli eszközökkel próbálja akadályozni úgy a többség akaratát, mint az út megépítését.

Könyörögve menekülsz a tények elől?

norma 2008.04.11. 17:25:23

Kétfülű

Sajnos ezt már nem bírom tovább... (célzok az írásaidra)
Nem fárasztom magam veled, de minden erőmmel azon leszek, hogy ne épüljön meg a KKK. Hál' Istennek elég sok a támogatóm ez ügyben ('kisebbség').
Még sok ilyen szép irományt kívánok neked, de újra felhívnám figyelmed a helyesírási szabályzatra.
Minden jót!!

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.04.11. 17:55:52

Kétfülü: indíts blogot! Írd minden nap, és ha úgy érzed, neked van igazad, az elég gyorsan ki fog derülni a blogod látogatottsági statisztikájából.
Ráadásul még csak fel sem fogod idegesíteni magad, ami nagy előny.

kétfülű 2008.04.12. 09:49:04

Lólvan, látom rájöttél a megoldásra, ha elfogytak az érveid, akkor jön a helyesírásba történő belekötés esetének fentforgása.


:)))

kétfülű 2008.04.18. 19:07:49

Amúgy aki nekem nem hisz, az talán nézze meg ezt:

www.mtv.hu/videotar/?id=21674

jegeskávé 2008.09.29. 10:06:12

Lehetett volna itt egyszerűbb megoldásokat is tenni.
A Szemeretelepi vasúti átjárónál egy normális aluljárós történet megfelelne. Oda a Gyömrői út felől két főútvonal is vezet. Teherforgalomra mondjuk nem alkalmas, de szerintem ezt az új projekt sem fogja tudni elvinni.

Bocs hogy ide írom,de a kerület közlekedésének ez is fontos része:
A szemeretelepnél, van két lavór nagyságú gödör, minimum tízcenti mély. Lassan egy éve hogy növekednek. Mindenki csak kerülgeti őket, meg a durván kiálló vakvágánypárokat, hiányos kockaköveket.Katasztrofális, ordenáré,futóműgyilkos kereszteződés.

Arról sem hallok mostanában hogy mi van az auchanos építkezéssel, állítólag az önkormi tőlük várta az átépítést. De az ósanos táblát nem látom mostanában.
Tudja valaki, hogy mi történt?
süti beállítások módosítása