Külső Keleti Körút

Véleményeket gyűjtünk a Külső Keleti Körútról.
Az ön véleményét is várjuk: részletek

A Külső Keleti Körútról

Utolsó hozzászólások

A Pilisi Parkerdő Zrt. közleménye a Külső Keleti körút tervezett építésével kapcsolatban

2008.04.10. 08:59 harzol2

A Pilisi Parkerdő Zrt. a XVIII. kerületben mintegy 400 ha erdőterületet kezel. A területek tulajdonosa a Magyar Állam, a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. A Pilisi Parkerdő Zrt. vagyonkezelői szerződés alapján végzi az erdőgazdálkodáshoz és közjóléti szolgáltatásokhoz kapcsolódó feladatokat.

A Pilisi Parkerdő Zrt. a tervezett Külső Keleti körútról érdemi információkkal jelenleg nem rendelkezik. A körút nyomvonalának egyeztetése ismereteink szerint részben hatósági szakaszban tart, vagyis az illetékes hatóságok vizsgálják, hogy hol, milyen feltételekkel létesíthető az új körút. Amennyiben a hatóságok hozzájárulnak a nyomvonalhoz, a döntést a terület tulajdonosa, nem pedig a vagyonkezelő hozza meg.

A Pilisi Parkerdő Zrt. mindent megtesz azért, hogy a főváros környéki erdő- és zöld terület mérete ne csökkenjen. A meglévő erdők minőségének megőrzéséért, lehetőség szerinti javításáért a Társaság szakemberei napi szintű küzdelmet folytatnak. Az erdőtörvény és az ún. agglomerációs törvény biztosítják a hátteret ezen tevékenységekhez. Az agglomerációs törvény értelmében a törvény hatálya alá eső településeken – és a Főváros XVIII. kerülete ilyen – az erdőterület mérete összességében nem csökkenhet. Vagyis bármely közcélból végzett beruházás esetében is a hatóság ún. csereerdősítés elvégzésére kötelezi a beruházót, amely csereerdősítés általában az eredetei erdőterület valamilyen többszöröse.

1 komment

Címkék: erdő

A bejegyzés trackback címe:

https://kkk.blog.hu/api/trackback/id/tr99419356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pázmánné Kádár Edit 2008.07.12. 23:39:41

Tisztelt Erdőgazdaság!

Kb. 4 hónapja, hogy a XVIII. kerületi önkormányzatnak írtam, mert Gyál határában a Kacsóh Pongrác utca melletti erdős rész forgalomra, emberekre és házakra veszélyes a félig kidőlt vagy az éppen elszáradt, elkorhadt fák miatt. Sajnos ezügyben 1,5 hónap után kaptam egy levelet az önkormányzattól, hogy önökhöz lett továbbítva a kérelem, hogy tegyenek valamit.
Eddig vártam, ha ezután sem fog történni a veszélyes fákkal semmi, akkor önhatalmúlag kivágatom. Sajnos ez a része az erdőnek nagyon elhanyagolt évek óta. Szemétlerakóhely, nyílvános WC, stb. Nyáron a gondozatlan gyommal benőtt szemét nem látszik, de télen annál inkább. Kérem mielőbbi válaszukat a következő email címre: lamitrin@citromail.hu
süti beállítások módosítása