Külső Keleti Körút

Véleményeket gyűjtünk a Külső Keleti Körútról.
Az ön véleményét is várjuk: részletek

A Külső Keleti Körútról

Utolsó hozzászólások

A jelenlegi tervek szerint semmi esetre sem szabad megépíteni

2008.04.11. 08:51 harzol2

A jelenlegi tervek szerint semmi esetre sem szabad megépíteni. Indokaim:
1. A megépítendő út olyan forgalmat vezetne át a városon, amely az M0 megépültével a várost elkerülve is haladhat. Átmenő forgalmunk a KKK hatására többszörösére nőne.
2. Kerületünk közlekedése semmivel sem lesz jobb általa, mivel csak a kerület szélén lehetne rácsatlakozni a KKK-ra (Ferihegyi út, Péterhalmi út). A Ráday, Petőfi utca forgalma sem csökkenne számottevően, hiszen az Üllői út felől, illetve felé, ezeket az utcákat használnák az autósok. Valamint a többi kisebb utcát, ahol ma alig van járműforgalom.
3. Az, hogy az erdőben már felszínen vezetnék az utat nyíltszíni barbarizmus. A kerület Környezetvédelmi Koncepciójában a Péterhalmi erdő pihenőerdő jellegének megőrzése kiemelt szerepet kapott.(Elfogadva 2008 márc. 20!) Hogyan egyezethető ez össze az autópályával? A jelenlegi KKK terv melletti propagandahadjárat végrehajtói nem tisztelik sem az erdőt, sem az azt örömmel látogatókat. Az ilyen politikusok szájából a természetvédelem üres frázis.
4. A nyugodt kertvárosi jelleg (ahol még fennmaradt) teszi jelenleg vonzó lakóhellyé kerületünket. Ennek megóvása a feladat, nem pedig a meglévő értékek rombolása.
 
Álláspontom szerint az M0 keleti szektorának a közeljövőben várható megnyitásáig semmilyen döntést sem szabad hozni a KKK ügyében. Azt követően forgalomtechnikai eszközökkel el kell érni, hogy az átmenő forgalom az M0-ra terelődjön. Ha ezután még mindig elviselhetetlen a forgalom kerületünkben és vizsgálatok alátámasztják, hogy a KKK jelentené a megoldást, akkor is csak a valódi mélyvezetésű, fúrt alagutas megoldást tartanám elképzelhetőnek. A követendő megoldás kidolgozására szakértőkből, civil szervezetek képviselőiből és a kerületi pártok egy-egy delegáltjából álló eseti bizottság felállítását fogom javasolni az áprilisi  testületi ülésen.
 
Kőszegi János
szemeretelepi lakos, önkormányzati képviselő

3 komment

Címkék: forgalom erdő ellene zöldövezet

A bejegyzés trackback címe:

https://kkk.blog.hu/api/trackback/id/tr22420822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tornai Szabolcs 2008.04.11. 12:20:32

Kedves János,
mit gondolsz, a lakosság mit tehet azért, hogy az erdőt és a zöldövezetet tönkretevő KKK biztosan ne épüljön meg? Szerinted a tiltakozásnak mi a leghatékonyabb eszköze jelenleg?
Szabolcs

kétfülű 2008.04.11. 16:24:40

Ugye Kedves János, irultál-pirultál amikor ezeket leírtad? Neked is javasolnám, tégy egy reggeli, vagy délutáni sétát például a Méta, Margó, és Petőfi utcákon. Kérdezd meg az ott és az érintett lakótelepeken élők véleményét is, szerintük kell e a tehermentesítő KK-körút? Ne csak meglovagolj egy lehetőséget, amivel rúgni lehet egyet az "ellenoldali" politikusokon azon témában, amit (eddig) Te is támogattál.
Te is teljesen tisztában vagy azzal, hogy amit leírtál tele van -finoman szólva- csúsztatással, és erős tulzásokkal.

anyada 2008.04.11. 20:08:14

Tisztelt képviselő úr!
Örülök annak, hogy lépéseket tesz az eseti bizottság felállítása érdekében.
A 4. pontban leírtakat nagyon a szívemhez közelállónak tartom.
Várom a fejleményeket.
süti beállítások módosítása