Külső Keleti Körút

Véleményeket gyűjtünk a Külső Keleti Körútról.
Az ön véleményét is várjuk: részletek

A Külső Keleti Körútról

Utolsó hozzászólások

Az ember embertelen

2008.04.02. 10:41 harzol2

Ma már mindenki tudja, hogy az egyre jobban zakatoló természetpusztítás hamarosan az emberiség tragédiájához vezet. Ennek ellenére felelősnek tekintett vezetők fejében olyan „nagyszerű” ötletek fogannak meg, hogy erdőirtással „remek” beruházásokat lehet megvalósítani.

A Külső Keleti Körút ügyében nem az a fő kérdés, hogy a harántirányú útra szükség van-e vagy sem, sőt az sem, hogy a lakosok milyen arányban támogatják vagy ellenzik a Halmi-erdő, Pest legnagyobb kiterjedésű és ökológiailag amúgy is meggyengített erdejének tönkretételét, hanem az:
vajon miféle indítékok és érdekek vezérlik azokat, akik az út megépítését szorgalmazzák, s akik „fantáziát”, „jó üzletet” látnak egy élő organizmus megsebzésében, elpusztításában.
Azt is pontosan tudja mindenki, hogy az emberiség ténykedése a Földön olyan, mint a sáskajárás: mindent letartol és elpusztít, semmire sincs tekintettel, vak és elszabadult ösztöneinek a rabja. Miként a Bibliában is olvasható: szaporodjatok és sokasodjatok, hajtsátok uralmatok alá a Földet.

Hát ez sajnos sikerült!
Méghozzá maradéktalanul.
Most már valóban a bibliai apokalipszis van csak hátra.

Azt mondják: gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan. Ez az elv is „tökéletesen” megvalósul: az emberiség globálisan pokoli ütemben pusztítja a természetet, s ennek megfelelően a 18. kerület lokálisan cselekvő vezetői kimondják a Halmi-erdő halálos ítéletét.
Az emberiség a szó legszorosabb értelmében maga alatt vágja a fát.

Tisztelt 18. kerületi lakosok!
Mi is magunk alatt vágjuk a fát? Mi is ostobán sodortassuk magunkat a világtrenddel? Vagy ellenállunk-e a magunk szűk - de számunkra és utódaink számára annál fontosabb - környezetében a globális öngyilkossági hajszának?

Tornai Szabolcs újságíró, 18. kerületi lakos, két gyermek apja

13 komment

Címkék: természet erdő ellene

A bejegyzés trackback címe:

https://kkk.blog.hu/api/trackback/id/tr54407707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kétfülű 2008.04.02. 14:11:25

Na ehhez képest amit Szabolcs vizionál egy külvárosi útépítés kapcsán, a harmadik világháború csak eccerű kofalárma.
Netán egy kis világvége nem férne még bele az eszmefuttatásba, csak úgy lazán az apokalipszis mellé?

Tornai Szabolcs 2008.04.02. 14:16:16

Kétfülű,
epekedve várjuk véleményed az ügyben... hogy az erdőirtók vagy az erdővédők pártján állsz-e...?
Szabolcs

kétfülű 2008.04.02. 15:53:37

Legjobb tudomásom szerint nem erdőirtásról folyik nagyba szó. Persze demagóg hatásvadász szöveget én is idetudnék rittyenteni -és éppen úgy nem lenne köze a valósághoz, mint az apokalipszis szösszenetednek-, lenne benne gyerek, kutya meg macska, női könnyek és love story. Sőt arról is tudomásom van, hogy több helyen tömegesen ölnek le marhákat (a baramfikról nem is beszélve), amivel súlyosan megváltoztatják az ökológiai arányokat.
Egy szó mint 100, egy magát újságírónak valló ember tegye meg, hogy mielött valamiről ír, elötte tájékozódik (már ha a cél nem a puszta hangulatkeltés).

Tornai Szabolcs 2008.04.02. 18:55:09

Akkor a legrosszabb tudomásod szerint írod ezeket... nézz utána, miről van szó konkrétan...! ahogy én már megtettem... például, hogy mi a véleménye az illetékes erdészeknek a halmi-erdő kettévágásáról... de hogy globális méretekben mi folyik (élővilággal, éghajlattal), azt tényleg már a kiscsoportos ovisok is tudják...
Szabolcs

Tornai Szabolcs 2008.04.02. 18:57:52

Kétfülű, de a részletesen kifejtett konstruktív véleményed névvel, fényképpel még mindig nagyon várjuk...

kétfülű 2008.04.02. 21:42:44

Szabolcs A véleményemet már leírtam, kérd meg a blogtulajt, hogy tegye vissza. Nem tudom mire kell nektek a fényképem, én úgy tudom ez nem párkereső blog. Na de itt egy kép rólam: www.teccikerteni.hu/kepek/letoltesek/videok/73048_szalacsi_es_polgarjeno.wmv.jpg Nem kérdezem meg az erdészeket, mert nagyon nem értenek az útépítéshez, és ez a blog mintha az útépítést tűzte volna a témazászlajára, és nem az amazonasi esőerdők termőföldé alakításának problematikáját. Természetesen akár azt is szívesen +beszélem veled egy "Amazonas" blogban. Nem is értem, hogy útépítés témakörben miért az erdészekhez mentél, miért nem egy balettáncoshoz, vagy vattacukor árúshoz tanácsért? Mindenesetre egy dolgot elismerek, egy romantikus dilettáns szőke nő sokáig sírva hüppögött volna, a megható módon előadott világvége jóslásodon, egy nyulfarknyi út kapcsán.

harzol2 · http://forum.tozsde.hu/ 2008.04.02. 21:58:32

No ennyit rólad.
Névtelenül, Szalacsi arca mögé bújva próbálsz belekötni mindenbe.
A hasonló beszólásaidat, amiket ugyanígy neved vállalása nélkül írtál a bloggal együtt töröltem. Leírtam miért.
Ez egy másik blog, ami arra szolgál, hogy az arcukat, nevüket vállaló emberek véleményét és esetleg hivatalos szervek véleményét közzé tegye. Ha ketten leszünk Szabolccsal engem az sem zavar.
Miért nem vállalod fel a saját neved és arcod? Szégyelled a véleményed?

kétfülű 2008.04.02. 22:11:25

Miért ne lehetnék Én Szalacsi? Mi bajod velem? Mert utálom a demagógiát és a butaságot? A vélemény szabad, az nincs fényképhez névhez kötve. Nem a náci Németországban, vagy a sztálini Szovjetúnióban élünk.
Amúgy nem beszólásaim, hanem véleményem volt. Bocsánat, de amilyen szinvonalú a blog, olyan szinvonalon tudok reagálni.

Ha akarod Én vagyok a hivatalos "szerv"(?), mondjuk egyenesen a Polgármester.

kétfülű 2008.04.02. 22:30:53

Na jó, legyen itt egy film amin éppen énekelek:
ALways Look On The Bright Side Of Life!

youtube.com/watch?v=LxQgXgS5G3c&feature=related

Tornai Szabolcs 2008.04.02. 23:01:01

Kétfülű!
van egy alapvető szabály, és aki ezt nem tartja be, azaz nem vállalja a nevét és az arcát, annak a véleménye nem számít.
Úgyhogy nincs miről beszélnünk a továbbiakban.
Rettentően sajnálom, mert én nagyon bíztam benned...!
Szabolcs

kétfülű 2008.04.03. 08:26:55

Szabolcs!

Kitaláltatok valamit egyoldalúan, amit elneveztetek szabálynak. Nálam az a szabály, hogy csak társkereső topicon-blogon szükséges a név, cím, fénykép, testmagasság, székletminta...stb.
Döntsétek már el, hogy ismerkedni akartok, vagy a véleményekre vagytok kíváncsiak? Szerintem egyik sem érdekel benneteket, csak az út elleni meglehetősen demagóg és naív propaganda a célotok.
Ideje lenne már nyitott szemmel járnotok a világban (mégha alig léptetek is ki a gyerekkorból), és nem egy álomvilágban játszani a hős megmentőt.

Gábor 2008.04.03. 21:46:38

Komoly téma ez. Az ember csak akkor szembesül a természetes környezet pusztulásával, ha az szomszédjában történik.

Most csak egy út, holnap még valami. Holnapután majd kiderül nem maradt semmi. Beton, szemét, fertőzött víz és levegő.

Itt kint Ausztriában már más a felfogás. Odahaza is észhez kell végre térni, mert lassan nem lesz mit megvédeni.

kétfülű 2008.04.04. 08:00:37

Gábor
Nagyon jó példa Ausztria, ott nagyságrendekkel több út van, és ott például Bécsben szinte pillanatok alatt elkészült az olyan út ami mexüntette az eddigi araszolást amikor a régi szűk úton vergődtem át Linz felé. Meg elhet nézni ott milyen hosszan és hány autópálya (és nem nyulfarknyi út, mint ami nálunk épül(ne)) megy keresztül erdőkön. Mégsem jött el a világvége, az apokalipszis meg egyéb marhaságok. Csak ott természettudatos és nem elvakult emberek élnek. Ők tudják, az élhetőbb környezetet nem a dugóban pöfögő kamionok segítik elő, hanem a megállás nélkül haladó, ezáltal nagyságrendekkel kisebb léxennyeződést és környezetkárosodást okozó forgalom.
süti beállítások módosítása